'מועדון התיכנות' מאפשר לכל אחד ללמוד לתכנת באופן מעשי ובקצב אישי. ניתן לבחור מועדון בין מספר תכנים בהתאם לתחום העניין.
יש תמיכה בחברי מועדון וההצלחה מובטחת.
מועדון תכנות
אונליין מהבית
חומרי ההדרכה
חומרי ההדרכה נכתבו על ידי צוות U IN GAME ומותאמים לילדי ישראל.
במסגרת המועדון יקבל כל חבר מועדון חומרי הדרכה מקוונים, בפורמט של חוברות אלקטרוניות - ebook.
כל חודש תתווסף לדף המועדון חוברת חדשה. החוברת מסבירה צעד אחר צעד כיצד לפתח משחק או אפליקציה. החוברות יהיו ברמת קושי משתנה ובסוף כל אחת אתגרים למתקדמים עם רעיונות להמשך שיפור התוצר. בסוף כל חודש יישלח הפתרון של החוברת. חברי מועדון יקבלו הסברים כתובים על התקנת סביבת התכנות או שימוש בסביבת אונליין, בהתאם למועדון. חומרי ההדרכה הכתובים מצריכים יכולת למידה עצמית ומעקב אחר הנחיות כתובות.
סוגי מועדונים
1. מועדון קודו - Kodu, מומלץ מכיתה ג' ומעלה
קודו היא סביבת פיתוח משחקי מחשב תלת מימד אשר פותחה על ידי חברת מייקרוסופט. בקודו קל מאוד לפתח משחק, יש מגוון גדול של דמויות מוכנות וניתן לעצב עולם מדהים. בגלל קלות הפיתוח שלה מתאימה להיות סביבת פיתוח ראשונה ומתאימה ביותר למי שאוהב לעצב את עולם המשחק. יתרון נוסף שהיא בעברית. החיסרון שלה שלא ניתן להוסיף דמויות מעבר לאילו הקיימות ושקצת קשה בהתחלה לשלוט על מברשת הצבע שבעזרתה יוצרים את העולם. תוכנת קודו דורשת התקנה והיא פועלת על מחשבי ווינדוס.
2. מועדון סקרץ' - Scratch, מומלץ מכיתה ד' ומעלה
סקרץ' היא סביבת פיתוח משחקי מחשב אשר פותחה על ידי אוניברסיטת MIT. סקרץ' נחשבת לסביבה טובה להתחיל ללמוד בה תכנות משחקי מחשב. את התיכנות מבצעים באמצעות חיבור בלוקים זה לזה שהם בשפה העברית או הערבית. סקרץ' נחשבת למעט יותר קשה לתכנות מאשר קודו. בסקרץ אפשר לשנות את המראה של הדמות וכך ליצור דמויות משלך. זוהי סביבה אינטרנטית אשר לא דורשת התקנה כי היא פועלת בתוך הדפדפן. לכל חוברת דיגיטאלית יש 2 גרסאות, אחת בעברית והשנייה בערבית.
3. מועדון גיים מייקר Game maker, מומלץ מכיתה ה' ומעלה
גיים מייקר היא סביבת פיתוח משחקי מחשב מסחרית אשר יש לה גרסה חינמית. במועדון אנו משתמשים בגרסה 8.1 אשר ניתנת להתקנה על מחשב ווינדוס והיא גרסה מצוינת למתחילים גם אם היא לא החדשה ביותר. התיכנות בגיים מייקר משלב צורות (במקום שורות קוד) וסביבת הפיתוח היא באנגלית. לעתים נדרשים לכתוב גם מילים ומשפטים באנגלית. גיים מייקר יותר קשה לתכנות מסקרץ' אך עדיין מתאימה למתחילים ומאפשרת ליצור משחקים ברמת משחק והנאה יותר גבוהה. לדוגמא בגיים מייקר יש כח כובד ויכולת מעקב אחר דמות אשר בסקרץ אין.
4. מועדון אפאינונטור - Appinventor, מומלץ מכיתה ו' ומעלה
אפאינוטור היא סביבת פיתוח אפליקציות לאנדרואיד אשר פותחה על ידי אוניברסיטת MIT. התיכנות בה הוא על ידי חיבור בלוקים אשר כולם באנגלית. יתרונה בכך שתוך כדי פיתוח האפליקציה בודקים אותה על הסמארטפון או האטבלט כך שיש חיווי מיידי לשינויים שעושים באפליקציה. זוהי סביבה אינטרנטית אשר לא דורשת התקנת תוכנה כי היא פועלת בתוך הדפדפן אך כן דורשת התקנת אפליקצית עזר אשר תותקן על מכשיר האנדרואיד וכן דורשת WIFI.
המועדון פועל בשתי תקופות במהלך השנה לפי הפרוט הבא:
במהלך שנת הלימודים חודשי הפעילות הם ספטמבר עד יוני. בכל חודש ישלחו לחברי המועדון פרטי גישה לחוברת החודשית ופתרונות של החודש הקודם.
פרטי גישה לחוברת הראשונה יישלחו בחודש ספטמבר, כך בכל חודש עד יוני. סה"כ 10 חוברות פעילות.
במהלך החופש הגדול חודשי הפעילות הם יולי - אוגוסט.
בכל תחילת שבוע ישלחו לחברי המועדון פרטי גישה לחוברת השבועית ולפתרונות של השבוע הקודם.
פרטי גישה לחוברת הראשונה יישלחו בתחילת חודש יולי. כך בכל שבוע עד סוף אוגוסט. סה"כ 10 חוברות פעילות.
עלות מנוי היא 350 ש"ח בלבד. המנוי כולל קבלת גישה לחומרי הדרכה הנמצאים באתר ופתרונות. חודשי הפעילות הם ספטמבר עד מאי או יולי - אוגוסט.
מייל עם סיסמא ופרטי גישה מלאים יישלח תוך 72 שעות ממועד התשלום.
מדיניות ביטול: מנוי ניתן לבטל לכל המאורח לאחר פרסום החוברת ה-2. לאחר מכן לא יתבצע החזר כספי. ביטול יזכה בהחזר יחסי למספר החוברות שפורסמו.
מטרת המועדון לאפשר ללמוד באופן עצמאי בשעות ובזמן הנח לך. עם זאת במידה ויהיה צורך בסיוע כלשהו ניתן יהיה לקבל אותו במייל: club@uingame.co.il
במועדון אין הדרכה אנושית, החוברות האלקטרוניות הן המדריך ולכן המועדון מתאים למי שמסוגל ללמוד בשיטה זו.